Traja zo štyroch ľudí si myslia, že autonómne autá neznížia nehody


Tri zo štyroch ľudí neveria, že autá bez vodiča znížia počet nehôd na cestách vo Veľkej Británii, napriek tomu, že ľudská chyba je príčinou 90 % nehôd.
Iba 27 percent z 2 000 dospelých, ktorých skúmala poisťovacia spoločnosť AXA, uviedlo, že si myslia, že autonómne autá znížia mieru úrazu Spojeného kráľovstva.
Reklama – krátky článok pokračuje nižšie

Respondenti boli tiež požiadaní o niektoré ďalšie potenciálne výhody automobilov bez vodiča, ale iba tretina uviedla, že autá budú pre životné prostredie lepšie, zatiaľ čo iba štvrtina sa domnieva, že zlepšia bezpečnosť chodcov.
• Viac ako 160 míľ verejnej cesty sa otvorilo na autonómne testovanie automobilov
Výskum sleduje štúdiu Euro NCAP a Thatcham v októbri zistenie, že 71 % šoférov sa domnieva, že plne autonómne autá sú už na trhu v dôsledku zmätku v súvislosti s rozdielom medzi podporou šoféra a autonómiou.
Keď Axa požiadala svojich respondentov prieskumu, aby identifikovali „definíciu, ktorá najlepšie opísala auto bez vodiča“, iba tretina vybrala opis plne autonómneho vozidla úrovne 5 – „auto, ktoré môže robiť informované rozhodnutia a kontrolovať sa a nevyžaduje šoféru. prevziať kontrolu v akejkoľvek situácii, pretože sa dokáže prispôsobiť svojmu okolia. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *